Sunday, October 25, 2020
Home Cuti-cuti Malaysia Pusat Pelancongan Yang Sangat Menarik Untuk "Golongan Kayangan" dan Marhaen

Malaysia Pusat Pelancongan Yang Sangat Menarik Untuk “Golongan Kayangan” dan Marhaen


9
/ 100


Jika ingin melakukan aktiviti hiking, banyak bukit atau gunung yang boleh kita daki. Nak ke pulau bermain pasir di pantai, Johor, Sabah dan Terengganu memiliki banyak pulau yang bertaraf dunia.

Jika ingin masuk ke hutan, Sarawak dan Pahang sudah cukup untuk memberikan pengalaman pengembaraan yang mengujakan. Nak kesenian, Pulau Pinang dan Kelantan masih kaya dengan budaya dan hasil seni anak tempatan.

Jadi pendek kata, Malaysia merupakan sebuah negara yang sudah cukup lengkap sebagai destinasi percutian terbaik dunia.

Normal baharu

Walaupun Covid-19 merupakan bencana yang tidak boleh dimaafkan namun sekurang-kurangnya ia telah membuka mata kita terutama ‘golongan kayangan’ yang dahulunya gemar bercuti ke luar negara.

Ketika inilah kita lihat masing-masing mula check-in di hotel-hotel lima bintang dalam negara.

Bagi golongan sederhana pula, tetap ada hotel-hotel tempatan yang menawarkan pakej harga menarik mengikut kemampuan kita. Yang penting, perlu pandai dan rajin mencari hotel-hotel yang bertepatan dengan bajet masing-masing.

Seronok bila lihat semua orang bercuti dalam negara. Jadi tidak hairanlah apabila ada sahaja cuti panjang, Kuala Lumpur boleh dikatakan lengang, lebuh raya dikhabarkan sesak, tempat-tempat makan penuh dengan pelanggan.

Nampaknya sektor percutian dilihat semakin pulih walaupun kita perlu bercuti dalam suasana normal baharu.

Biasalah, nak masuk mana-mana kena ‘tembak’ di dahi dulu, aplikasi MySejahtera dah jadi kawan baik dan jangan lupa pakai pelitup muka apabila berada di tempat awam.

Nak bercuti boleh tapi jangan lupa keselamatan semua. #kitajagakita

Sumber  :Kredit kepada , Meen Tahrin ialah Editor Lifestyle Sinar Harian

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

260 kes baharu di malaysia hari ini – COVID-19

PUTRAJAYA: Penularan COVID-19 terus meningkat apabila 260 kes baharu dilaporkan, hari ini, meliputi 259 penularan tempatan dan satu kes import. Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri...

Resepi Puding Lumut Yang Mudah Dan Sedap.. Berserta Tips

Resepi Puding Lumut Best Penuh Dengan Tips Menarik Untuk Anda. Tips untuk hasilkan resepi puding lumut yang sentiasa menarik ialah : Ramas kelapa parut...

Resepi Lengkap Untuk Turun Berat Badan, Yang Penting Semuanya Sedap

Kami pasti azam yang sering menjadi pilihan ramai orang pada setiap tahun adalah menurunkan berat badan. Tidak kisahlah anda seorang yang besar atau kurus,...

Buat Sendiri Jimat & Berbaloi, Aiskrim Milo Yang Gebu Di Rumah. Simple Je Caranya

“Budak-budak ni pantang betul jumpa aiskrim. Sekali beli, kejap je dah habis. Kalau boleh buat sendiri bagus ni…” Bila tiba musim cuti sekolah, mak-mak mesti...

Recent Comments